Mister Deejay :: Forumi :: ::Main Floor Oddelek:: :: Napovednik
 
<< Prejšna tema | Naslednja tema >>
RH 202 v živo - Mladinin Oder - Festival Lent 2015 - Petek, 10.julij 2015
Moderatorji: Admin, David
Avtor Tema
Rush Hour
jul 06 2015, 15:01
Registriran član #6646
Pridružen: maj 12 2010, 14:48

Lokacija: Val 202
Sporočila: 473



Najpopularnejša slovenska oddaja za elektronsko glasbo, ki se je medtem preselila na valove radia Val 202, Rush Hour znova na Mladinin oder Festivala Lent prinaša divje urice trenutno najbolj sveže in udarne plesne elektronike. In letos pod sponzorstvom Term Maribor ob 10. jubileju odra v Jazz Klub Satchmo prinaša prav posebno mednarodno poslastico, enega vodilnih vzhodnoevropskih DJ-jev Marka Nastića. Srbski glasbeni ustvarjalec že dve desetletji zaznamuje vibrantno beograjsko elektronsko sceno, hkrati pa vrsti nastope po vsej Evropi in svetu. Za pester elektronski večer nas bo z deep, techn in funky house ritmi ogrela energična in perspektivna slovenska DJ-ka Manatea, za mešalke pa bo znova stopil tudi vodite
lj Rush Houra, eden najbolj prepoznavnih slovenskih DJ-jev, Tim Urbanya. Zaključek divje noči pa bo pripadel trenutno eni najbolj obetavnih domačih DJ-k Tei Vuckovic, ki bo domači Maribor z veseljem do konca stresla v značilnih techno ritmih, po katerih je znana daleč naokrog.

Marko Nastić se je na svoji dve desetletji dolgi poti uveljavil kot eden vodilnih vzhodno-evropskih DJ-jev in elektronskih producentov. V politično turbulentnih devetdesetih je v srbski prestolnici Beograd s svojimi vrstniki uspel vzpostaviti eno najbolj vibrantnih klubskih scen v Vzhodni Evropi, zabave, ki so jih prirejali pa so še zdaj del »urbanih legend« mesta. Že začetke techna v Srbiji je zaznamoval v najstniškem elektronskem kolektivu Tenage Techno Punks, kmalu pa so ga opazili tudi večji klubi v regiji. Marko je bil tudi član prvotne ekipe Recycle Loops, po tem pa se je pridružil založbi Valentina Kanzyanija Jesus Loved You. Tudi sam pa je začel tri založbe Recon Warrriors, Recon Light in Traffica. Medtem je začel nastopati po vsej Evropi in imel leta 2002 tudi prvo turnejo v Braziliji. Od takrat redno nastopa po vsem svetu, aktiven pa je v številnih medanrodnih projektih, kot so Space Explorers z Markom Milosavljevićem, Tango in Cash s Kobayo in sodelovanja z Dejanem Miličevićem. Tako je Nastić dozorel v DJ-ja in producenta, ki ga ni mogoče popredalčkati zgolj techno, house ali minimal, saj vedno znova postreže z edinstveno in izvirno mešanico vsh treh stilov in drugih glasbenih elementov.

Line up : 

// Marko Nastić (SRB) 
https://www.facebook.com/djmarkonastic
https://soundcloud.com/markonastic
https://twitter.com/MarkoNastic

// Tim Urbanya (SI) 
https://www.facebook.com/timurbanya
https://www.soundcloud.com/timurbanya
https://www.twitter.com/timurbanya

// Tea Vuckovic (SI) 
https://www.facebook.com/DjTeaVuckovic
https://soundcloud.com/teavuckovic
https://twitter.com/teavuckovicdj

// Manatea (SI) 
https://www.facebook.com/manatea.djane
https://soundcloud.com/manatea

http://www.festival-lent.si/
http://www.val202.si/ 
http://www.rh202.si/

Dogodek na Facebook-u
Nakup vstopnic : KLIK 


[ Urejeno jul 06 2015, 15:02 ]
Nazaj na vrh
Spletna stran
 

Skoči:     Nazaj na vrh

Objavi to temo: rss 0.92 Objavi to temo: rss 2.0 Objavi to temo: RDF
Powered by e107 Forum System
 
 
Mister Deejay