MISTER DEEJAY KRONOLOGIJA 2011

MISTER DEEJAY KRONOLOGIJA 2011 3/3

Osamljeni jezdeci

V letu 2011 so zasijali nekateri artisti, ki jih težko popredalčkamo in si zaslužijo posebno pozornost zaradi vpliva, ki so jih njihovi izdelki imeli na celotno sceno.

Če smo lokalni, moramo v prvi vrsti omeniti španskega konvistadorja, ki je zgolj z eno skladbo spravil na kolena celotno Evropo. Govorimo seveda o Saku Noelu, kateremu se je poklonila celo tradicionalno konzervativna Velika Britanija, uspešnica Loca People pa še danes ni izzvenela.

Mister Deejay Kronologija 2011 6

Kljub temu da prihajata iz ZDA je dvojico LMFAO težko enačiti s komerkoli, in sta si zaradi svoje plesoče-brezbrižne narave prislužila posebno mesto v katalogu uspešnic leta 2011.Party Rock Anthem je postala himna mladih generacij (kot smo lahko videli na you-tube, šaflanje ni starostno omejeno), podobno pa je dvojici uspelo še s provokativno Sexy And I Know It. Zaradi posebnega stila, ki ga je zares težko kopirati, je dvojica eno največjih presenečenj preteklega leta.

Poleg porasta plesne produkcije je pretekla leta opazen večji vpliv latino artistov, ki jih ob drugačni postavitvi scene najbrž sploh ne bi slišali. Že leta 2010 izdana uspešnica Vem Dancar Kuduro (Lucenzo Feat. Big Ali) je letos še enkrat eksplodirala in smo jo lahko v obliki Danza Kuduro (Don Omar Feat. Lucenzo) tudi zaradi filma Fast Five ponovno poslušali skozi celo leto. Če bi se orientirali po reakcijah publike v slovenskih klubih, je skladba poleg Welcome To St. Tropez ena najresnejših kandidatk za skladbo leta 2011.

Mister Deejay Kronologija 2011 7

Britansko čast v plesnem spektru je letos reševal zgolj Taio Cruz, za katerim je res mega uspešno leto. V začetku leta 2012 bo izšel njegov nov studijski album T.YO, letos pa je uspešno sodeloval z Davidom Guetto (Little Bad Girl), Flo-rido (Hangover), in Nightcrawlersi (Crying Over You). Na novem albumi ima še nekaj favoritov, med njimi pa zagotovo izstopa sodelovanje s PItbullom (There Se Goes) in z SHM (Troublemaker ter Shotcaller).

Kar se tiče nemške produkcije, nas je zares navdušil zgolj in samo project Rio, ki je šele v začetku poletja detoniral z uspešnico Like I Love You, temu pa sta sledili še Turn This Club Around in zadnja Animal. Ostala nemška produkcija se ni uspela prebiti v prve vrste, najbolj pa smo pogrešali zasedbo Cascada, ki kljub trem izdanim singlom ne najde priključka k najboljšim, omeniti pa je morda potrebno projekt Klaas, ki se očitno ponovno prebuja.

Včasih izredno popularni Italijani tudi letos niso blesteli v mednarodnih okvirih, ampak to zadnjih nekaj let ni nič neobičajnega. Izpostaviti velja v prvi vrsti producenta Christiana Marchija (uspešnice Love Comes Rising in Take Me To The Stars). Ta nadaljuje z uspešno implementacijo novega italijanskega zvoka, ki pa mu kot izgleda nihče ni pripravljen slediti.

Nekaj življenja so pokazali še Nicola Fasano, Prezioso Feat. Marvin, Get-Far in pa v housie vodah Gianni Coletti ter Criminal Vibes.

Mister Deejay Kronologija 2011 8

Če skočimo še malce med klubske rjuhe, bi lahko za leto 2011 rekli, da je  nasplošno popularnost house glasbe rahko popustila na račun izrednega pozitivnega trenda komercialne produkcije. Kljub temu smo srečali kar nekaj house uspešnic, ki so prodrle globoko v mainstream. V prvi vrsti velja omeniti heroje založbe Defected (Olav Basoski, Shapeshifters, Chocolate Puma), ki so nanizali lepo število odličnih izdelkov. Tudi letos je stadione in festivale osvajal Fedde Le Grand, znmagovito se je vrnil Sidney Samson, vse je očaral Afrojack, opazna pa je bila tudi disco-revival scena na čelu z lanskoletno uspešnico Barbra Streisand, ki so jo kultivirali in gojili artisti kot so Gramophonedzie, Gary Caos, Federico Scavo, David Jones in Crazibiza.

Tako je torej izgledalo leto 2011 s perspektive medijev Mister Deejay. V novem letu vam želimo veliko uspehov in sreče, ter obilo užitkov od spremljanju našega programa. Mi bomo ša naprej ostali zvesti našemu sloganu – The Best Of Dance Music in če bo leto 2012 naše zadnje, naj bo najboljše kar smo ga kdaj imeli. 

P.S. Za konec še lestvica Mister Deejay Official TOP 20 - The Best Of 2011.

Avtor: Turbo T
Slike: Mister Deejay Arhiv
Mister Deejay On-Line December 2011 

Prejšnja stran<<   

Stran123 

Za objavo komentarjev morate biti prijavljeni - prosim prijavite se, če pa še niste član pa kliknite tukaj za prijavo