Mister Deejay :: Forumi :: ::Main Floor Oddelek:: :: Produkcija |
|
<< Prejšna tema | Naslednja tema >> |
Pomoč, cubase 5, nuendo 4 |
Moderatorji: Admin, David
|
Avtor | Tema | ||
mitja77 |
| ||
![]() Registriran član #5725 Pridružen: apr 21 2008, 16:22Lokacija: Maribor Sporočila: 29 | Se opravičujem če sem brcnil v temo, vendar sem si inštaliral cubase 5 in nuendo 4, vse lepo in prav, vendar težava je v tem, da nimam zvoka, javi mi to opozorilo, ( the currently installed soundcard does not support direst sound input recording audio is not possible) a to pomeni da imam slabe gonilnike, ali točno kaj. Ali moram imeti posebej zvočno kartico za ta program ali kaj??? Res sem te programe namestil prvič, saj bi rad malce probal s temi rečmi, upam vsaj na kakšen nasvet ali namig in ne me prosim nadirati, da je to bilo že 100 povedano, sem res pravi začetnik tukaj, no rolam glasbo že 15 let, bi pa rad probal malce tudi s tem. A bom imel če še sprobam reasna ali ableton live podobne težave, saj bi rad vsakega malce sprobal in potem kot ste dejali izbral tistega kateri mi leži najbolje. LP M | ||
Nazaj na vrh | | ||
erxon |
| ||
![]() ![]() Registriran član #764 Pridružen: feb 02 2004, 23:11Sporočila: 1235 | Poglej v Devices > Device setup... in pod VST Audio System preveri katere gonilnike ti ponuja. Če vgrajena zvočna kartica nima lastnih ASIO gonilnikov lahko inštaliraš univerzalne ASIO 4 ALL, kar bo programu omogočilo direktno komunikacijo s kartico - torej hitrejšo odzivnost (lower latency). Oz. v primeru Cubase / Nuendo sploh možnost komunikacije z vgrajeno zvočno kartico, ker programa očitno ne ponuja nobenih drugih gonilnikov. Poleg Ableton-a in in Logic-a (ki je trenutno samo za Mac platformo) ti priporočam še preizkus Fruity Loops, Studio One in Reaper. lp, e | ||
Nazaj na vrh | | ||
mitja77 |
| ||
![]() Registriran član #5725 Pridružen: apr 21 2008, 16:22Lokacija: Maribor Sporočila: 29 | erxon, najlepša ti hvala, nekaj se je premaknilo, vendar je res zelo zahtevno to delo s temi programi. Pogledal bom tudi, te katere si mi svetoval, moram jih najti, da sploh vidim, s katerim bom začel bolj resno delati. Še enkrat hvala LP | ||
Nazaj na vrh | | ||
mitja77 |
| ||
![]() Registriran član #5725 Pridružen: apr 21 2008, 16:22Lokacija: Maribor Sporočila: 29 | kaj so točno to VST-ji in kako jih naložim v cubase ali nunedo, ableton reason, prosim za pomoč fantje LP m | ||
Nazaj na vrh | | ||
David |
| ||
Mister DJ, D@D![]() ![]() Registriran član #95 Pridružen: jul 27 2003, 15:45Sporočila: 549 | http://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_Studio_Technology lp, D | ||
Nazaj na vrh | | ||
Drolax |
| ||
![]() ![]() Registriran član #27 Pridružen: jul 15 2003, 15:03Sporočila: 875 | Tale dva vodiča si poglej za osnove na cubase/nuendo 1. http://www.youtube.com/watch?v=MnxAP7M7AmA 2. http://www.youtube.com/watch?v=ne88T-6JOoE&feature=channel | ||
Nazaj na vrh | | ||
mitja77 |
| ||
![]() Registriran član #5725 Pridružen: apr 21 2008, 16:22Lokacija: Maribor Sporočila: 29 | Fantje zaenkrat res hvala, bom lepo počasi šel vse od začetka, da spoznam osnove.... še enkrat hvala LP m | ||
Nazaj na vrh | | ||