Mister Deejay :: Forumi :: ::Main Floor Oddelek:: :: Produkcija |
|
<< Prejšna tema | Naslednja tema >> |
Štekanje zvoka pri vstjih in ASIO |
Moderatorji: Admin, David
|
Avtor | Tema | ||
gkov |
| ||
Registriran član #6407 Pridružen: sep 21 2009, 20:35Sporočila: 3 | Imam Ableton, 2.4 GHz Celeron in 1.6 GB pomnilnika. Kadar imam dva ali več inštrumenta dodana, recimo Reaktor VST, mi zvok hrešči ali prekinja. Nič ne pomaga, če spreminjam latency na zelo majhno ali pa veliko vrednost. Več dodanih Reaktor VST-jev deluje edinole, če samplerate nastavim na manjšo vrednost (izguba kvalitete). Zanima me, če kupim zvočno kartico, ki podpira ASIO ali bodo ti problemi izginili? | ||
Nazaj na vrh | | ||
Exploder |
| ||
Registriran član #6718 Pridružen: jul 04 2010, 01:13Lokacija: Ptuj Sporočila: 17 | Seveda. :-) | ||
Nazaj na vrh | | ||
MoveOn |
| ||
Registriran član #4633 Pridružen: nov 13 2006, 14:19Sporočila: 249 | Tudi pri ramu boš naletel na problem, če ni direktni krivec že zdaj pa še bo. Če maš 1.6G rama ti bolj malo ostane za abletona še posebi če imaš win7. | ||
Nazaj na vrh | | ||
Exploder |
| ||
Registriran član #6718 Pridružen: jul 04 2010, 01:13Lokacija: Ptuj Sporočila: 17 | To je pa tudi res. | ||
Nazaj na vrh | | ||
tym |
| ||
Registriran član #6143 Pridružen: feb 08 2009, 16:32Sporočila: 22 | Torej, če prou razumem... Obdelava zvoka v vgrajeni zvočni kartici lahko zavzame velik CPU-ja. A če si kupiš zunanjo zvočno kartico pol se pa vse to dogaja tm in si s tem razbremeniš procesor? Ne razumem čist točno kako to, da te vgrajene kartice vplivajo na CPU, zunanje pa ne. Al tud te vplivajo, samo dost manj? A bi mi mogoče lahko kdo to mal bl razložil al pa dou kšno povezavo da si sam mal preberem prosim. Pa še nekej me zanima... Ko imam pržgan Traktor, zvok gre preko Asio4all in vgrajene zvočne kartice, mi eno jedro procesorja prevzame dost več dela kot pa drugo. Kdaj gre tud do 100% medtem ko drug ne gre in pol pride do škrtanja in štekanja. Zakaj? Hvala za pomoč! :) | ||
Nazaj na vrh | | ||