Mister Deejay :: Forumi :: ::Main Floor Oddelek:: :: Produkcija :: Predstavitvena Demo Galerija
 
<< Prejšna tema | Naslednja tema >>
Prezioso feat. Marvin - Its Like (MT Project Remix Edit)
Moderatorji: Admin, David
Avtor Tema
DJTeyo
jun 30 2012, 11:21
Registriran član #6659
Pridružen: jun 01 2010, 14:10

Sporočila: 58
Pozdravljeni!
 
Predstavljam nov remix iz strani naveze MT Project. MT Project sva M (M Dee J) in T (DJ Teyo)
 
Zimzelena uspešnica iz strani Prezioso feat. Marvin - Its Like, tokrat še v hitrejših ritmih kot je sam original.
 


 

 
Upam, da vam je remix všeč.
 
Komentarji dobrodošli!
 
Lep pozdrav!
MT Project d(-.-)b  -----> M Dee J & DJ Teyo


[ Urejeno jun 30 2012, 16:39 ]
Nazaj na vrh
MoveOn
jul 02 2012, 14:06
Registriran član #4633
Pridružen: nov 13 2006, 14:19

Sporočila: 249
Zanimivo, da se nekateri še vedno ukvarjajo z glasbo, ki že 10 let ni več aktualna.
Nazaj na vrh
Gumi-T
jul 04 2012, 15:15
Gumi-T
Registriran član #7188
Pridružen: feb 07 2012, 15:53

Sporočila: 2
MoveOn je napisal ...
Zanimivo, da se nekateri še vedno ukvarjajo z glasbo, ki že 10 let ni več aktualna.


Malo se pozanimaj prej ko take pišeš. V Nemčiji recimo je vedno več Hands Up partyjev. Enako se partyji organizirajo v Franciji in Švici.
http://www.dance-charts.de/dance-charts
Med prvimi 10-imi 4 Hands Up releasi. Da slučajno neboš spregledo te opozorim da sta dva releasa na lestvici pred Aviccijem in Pitbullom torej ne more bit ravno neki mimo stil če bi naj ta dva bla top producenta.

LP
Nazaj na vrh
MoveOn
jul 04 2012, 20:01
Registriran član #4633
Pridružen: nov 13 2006, 14:19

Sporočila: 249
Totalno nereferenčna stran. Lestvica je čisto komecijalna...pitbulli, rio-ti in neki njihovih domačih viž. Daleč od trenda, je pa res, da od trendovskih izdelkov pobirajo ideje in jih zapakirajo v paketke za "nezahtevne" poslušalce. Kar je point komercijale in pa žalost za DJ-je in tiste, ki imajo radi dobro dance/elektronsko glasbo.
Poglej si charte dj-jev po svetu, beatport, traxsource, kaj se vrti na ibizi, miamiju, londonu...ali pa kar referenčne klube, dogodke po Sloveniji, če uho ne nese dalje od meje.
HandsUp še nikoli ni bil trend, je zvrst za rajo, ki ne razume dance glasbe oz. za 16-. Takšne štance, pa so bile v Evropi IN pred 15 leti, pa še takrat ne trend v svetovnem merilu.

Move On...
Nazaj na vrh
MarkyMark
jul 05 2012, 11:55
MarkyMark
Registriran član #15
Pridružen: jul 14 2003, 15:40

Sporočila: 632
MoveOn je napisal ...
Lestvica je čisto komecijalna...  je pa res, da od trendovskih izdelkov pobirajo ideje in jih zapakirajo v paketke za "nezahtevne" poslušalce. Kar je point komercijale in pa žalost za DJ-je in tiste, ki imajo radi dobro dance/elektronsko glasbo. Poglej si charte dj-jev po svetu, beatport, traxsource, kaj se vrti na ibizi, miamiju, londonu...ali pa kar referenčne klube. HandsUp še nikoli ni bil trend, je zvrst za rajo, ki ne razume dance glasbe oz. za 16-. Takšne štance, pa so bile v Evropi IN pred 15 leti, pa še takrat ne trend v svetovnem merilu. Move On...


Hm,

za začetek: Lahko mirne duše trdim, da se mi omenjeni remix, kar je tudi point te teme, zdi prijetna osvežitev v poplavi hibridnih house-trance-pop komadov.

nadaljevanje:
Moveon daj nam konstruktivno objasni prosim, kaj natančno pa je kvalitetna dance/trend glasba, kaj vsebuje da je boljša od denimo omenjenega Hands upa, Madonne, Lady Gaga, Justin Biebra in tako naprej?

Zanimiv je tudi protisloven izrek: zapakiranje za "nezahtevne" poslušalce in o tem da je komerciala manjvredna. Kolikor je meni znano, je vse kar se prodaja komerciala (tudi Rock), pa naj si bo to mainstream, ali underground na nekem določenem območju. Kar želim povedati da je vsak izdelek pravzaprav komercialen, saj vsi ciljajo na zaslužek, pa ne glede na to ali to spada pod komercialo, ali pod t.i. za tvoje pojme kvalitetno dance glasbo. Bistveno je tudi da izdelek "prodaš" čim večji masi ljudi, saj boš le tako dobil iz tega nekaj, pa tudi če to pomeni 16 in mlajše (ne pozabiti da smo tudi mi bili včasih tam, in verjamem da smo se imeli fajn..)

Samo za to, ker je po mnenju nekogar nekaj dobro, ali kvalitetno, to še ne pomeni da bodo istega mišljenja celotna "raja" in absolutno še najmanj ni nujno to, da če pa je določen komad zavrtel Tiesto, David Guetta, ali če ga bo odpela Lady Gaga, Madonna, da pa bo to absolutno top zadeva,  kar pač po njihovem slovesu ni moč dvomiti da bi kiksnili, ker so pač na vrhu... smo že slišali puščavske prebliske od vseh mogočih izvajalcev...

res pa je po drugi strani, da so puščavski prebliski stvar posameznika in njegovega dojemanja kvalitete... zato te še enkrat pozivam da nam konstruktivno objasniš kaj natančno pa je kvalitetna dance glasba.

M
Nazaj na vrh
MoveOn
jul 05 2012, 20:57
Registriran član #4633
Pridružen: nov 13 2006, 14:19

Sporočila: 249
Kaj je kvalitetna glasba?
Predvsem to, da je narejena na svojevrsten način, kvalitetno producirana pa še kaj. Ti očitno mešaš ali pa ne razumeš kaj sem pod besedo komercialna mislil. Vsaka glasba je seveda komecialna, to ni nič spornega, zato nisem upošteval tega dejstva. Komercialna glasba so komadi, ki so narejeni z namenom, da se čim hitreje nekaj plasira na trg.
Banalen primer so vsi kloni komada "Infinity", ki je bil leta 2009 hit. Od takrat naprej si slišal, recimo na radiu salomon, da je bil vsak drug narejen na enako foro in takih komadov je bilo v enem letu neomejeno. To je komercjala. Če komad slučajno rata mega hit, ga sploh ne obsojam, se pa postopoma od njega poslovim, ker mi potem ni več zanimiv.
Pri tako imenovanem HandsUp-u, je vse enako, kot po kalupu, isti ritmi, isti soundi (ki so btw 15 let za časom). Če potegneš ven eno ploščo staro 15 let in jo primerjaš s kakšnim trenutnim komadom, ugotoviš, da ni bistvene razlike, zvrst ne napreduje, zato pa je tudi šla po gobe. Vsaj jaz sem ob tem postu to videl, ker že kar nekaj časa nisem slišal kaj takega, potem pa poslušaš nek remix in upaš da je kak zanimiv izdelek, slišiš pa že 100x prežvečeno.

House, ali pa če razširim pojem, elektronska glasba je recimo nekaj drugega, razvija se že od disco časov in še vedno napreduje, ravno zaradi dejstva, ki sem ga omenil zgoraj. Ker se vedno najdejo producenti, ki iščejo nove zvoke, varjacije in nekaj izvirnega.
Edina zvrst, ki bi jo lahko imenoval kot sorodno in "aktualno" je Hard Dance, ki pa je daleč od takšne produkcije, kot jo najdeš tu in na tisti "referenčni" strani.

Sicer pa tema ni kaj je "komercjala" in kaj ni, to je zelo relativno...vemo kaj vse se (na žalost) vrti po slovenskih "klubih". Problem je, da še dj-ji niso razgledani, ni čudno, da je potem tudi publika takšna. Ravno zato moja prvi post.

Od DJ foruma, bi človek pričakoval, da se tu pojavljajo bolj napredni "poslušalci". Ni čudno, da je scena takšna kot je, če se še DJ-ji ne znajo "pogledat v ogledalo" in se vsaj približat kvalitetnemu delu oz. ne znajo precenit kaj je in in kaj ni. DJ je pojem nečesa novega, naprednega in ne vsakdanjega. Vsaj v svetu je tako, pa tudi pri nas je bilo včasih oz. še je pri določenih, ki so posledično tudi referenčni in konec koncev tudi obstanejo na sceni desetletja ali več. Za spremembo od "DJ" ki imajo v opisu "vrtim house,trend, dance, yugo, cro, pop, rock, srbsko...", vrtijo pa vse kar jim pjana p*** zateži. Fuck that bitch;)


p.s. ko smo bli mi 16- smo morali biti doma ali pa v kakšnem kafiču do 00h, ker je bil vstop v klube omejen nad 18+ in temu primerno smo znali cenili nightlife, in aktualno glasbo, ki si jo dejansko lahko slišal samo izpod plošč klubu. Zdaj temu ni več tako... ;) :S

Move On ;)
Nazaj na vrh
MarkyMark
jul 06 2012, 08:27
MarkyMark
Registriran član #15
Pridružen: jul 14 2003, 15:40

Sporočila: 632
okej, kar uredu odgovor, z večino napisanega se vsaj večina nas lahko strinja, thja glede Infinity pa lahko povem le to. Ko se ustvari hit, vsi slediju temu hitu da ne izpadejo iz t.i. prodajane komerciale. Enako je bilo vsa leta, vse izpred '99, preko '02, '03,....,'12 Spomnim se ko je tam okoli '03 prišel Benny Benassi z satisfaction, komed ki ni bil podoben nobenemu drugemu dance-u, pa ga je publika sprejela in od takrat naprej se je postopno oblikoval komercialni house v stilu bennya, ter na koncu se je popolnoma populariziral house, ki je praktično prešel iz "undergrounda" v mainstream.

kompletna dance scena pa sloni na reciklaži, že samo prej omenjeni infinity je od leta 2000 bil vsaj ene 2 do 3x prepakiran, seveda pod drugačnimi naslovi, vendar "hook" je popolnoma identičen, kje so šele vse druge zadeve..


 najhujše pri celi stvari pa je točno to, te bom kar citiral:

"DJ" ki imajo v opisu "vrtim house,trend, dance, yugo, cro, pop, rock, srbsko...", vrtijo pa vse kar jim pjana p*** zateži.

to niti ni DJ, ampak jukebox na dveh nogah, taki, in zahteve obiskovalcev so delno pripeljale na koncu k padcu obiskovanosti diskotek. Res pa je da s(m)o Slovenci že od nekdaj zahtevna publika, eni v smislu ozkoglednosti v plesni glasbi, drugi pa si pač želijo maksimalno raznolikost, recimo primer ki mi je ostal v spominu izpred ene 10 let. Tip oblečen v komplet črna oblačila z potiskom pulovra z raznimi death metal izvajalci in podobnimi insignijami je zaprosil za glasbeno željo God is a girl od groove c., okej, to je bil kar šok :)

p.s.: no jaz sem očitno nekaj generacij pred teboj bil v 16ih, saj pri nas še ni bilo omejitev, res pa je da se generacije slabšajo v smislu obnašanja (okej pa zdaj ne mislim tu posplošiti komplet vseh, seveda so izjeme) in da me ni presenečalo da so uvedli limit na leta, eni zaradi tega, spet drugi zaradi "mi smo pa za fancy" obiskovalce - jet seterjev pa seveda pri nas ni, oziroma jih lahko prešteješ na prste ene roke, pa še ti ostanejo fraj prsti.
Takrat se je sicer tudi vrtelo mešano, a v nekem logičnem zaporedju: odprtje diskoteke - nežn dance uvod - plesna glasba - pol ure slo, cro, pop - pa zadnje pol do eno uro spet plesno. Na tak način se je publiki dalo malo menjave, pa še spočili so se lahko za konkreten zaključek večera v iztočni menjavi na plesno glasbo.

okej okej, dovolj, da ne zaidemo preveč z teme in je zasmetimo :)


[ Urejeno jul 06 2012, 08:33 ]
Nazaj na vrh
DJTeyo
jul 06 2012, 11:46
Registriran član #6659
Pridružen: jun 01 2010, 14:10

Sporočila: 58
Tako je ne se prepirat, zardi enega komada, komad je bil narejen za dušo, tistih ki še vedno poslušajo hands up, pač nekaj za atrakcijo. MT Project pa bo po dolgem času ena nova osvežitev na Slo sceni saj bova producirala tudi Club-Dance,... ne se bat da smo staromodni gremo korak z časom pravkar se remixira komad od znane hrvaške skupine, prav tako pa se pripravlja en nov remix stare slovenske skupine,... vse v Club/Dance stilu...


[ Urejeno jul 06 2012, 13:59 ]
Nazaj na vrh
 

Skoči:     Nazaj na vrh

Objavi to temo: rss 0.92 Objavi to temo: rss 2.0 Objavi to temo: RDF
Powered by e107 Forum System
 
 
Mister Deejay